Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЦВК схвалила "неполітичні" зміни до Закону про вибори нардепів

10 травня 2012, 17:18
178
0
Реклама

Замголови ЦВК Андрій Магера відмітив, що ці пропозиції не торкаються концептуальних положень Законуа мають виключно технічний характер: "Пропоновані зміни жодним чином не торкаються яких-небудь політичних моментів Закону. При цьому вони враховують практично усі зауваження членів Комісії, які мали бажання внести відповідні правки. Крім того, увесь робочий матеріал пройшов попереднє ретельне обговорення, що дало можливість вийти на повний професійний консенсус".

За його словами, зроблена спроба на законодавчому рівні врегулювати питання передвиборної агітації, фінансування виборчого процесу, друкування агітаційних плакатів і тому подібне

Солідарним зі своїм колегою був і член Центрвиборчкому Михайло Охендовский: "З моменту свого народження цей Закон став своєрідною "священною коровою" - представники усіх без виключення політичних сил неодноразово заявляли про неприпустимість внесення в нього яких-небудь змін. Але для того, щоб Закон був здатний дати головний очікуваний від нього результат - забезпечити проведення справедливих і демократичних виборів народних депутатів - окремі його положення змінити необхідно. ...Сподіваюся, що одностайна підтримка відповідних пропозицій з боку усіх членів Центральної виборчої комісії стане достатнім доказом їх саме організаційної, а не політичної спрямованості".

На думку ЦВК, у разі прийняття запропонованих змін Верховною Радою, усі суб'єкти виборчого процесу зможуть працювати по зрозуміліших, прозорим і адекватним процедурам.

Джерело: ЦВК.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини