Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госземагентство обіцяє понизити корупцію і обслуговувати через інтернет

10 травня 2012, 12:28
187
0
Реклама

Вже впродовж півроку діє принцип "єдиного вікна", електронний документообіг і електронна база даних, заявив сьогодні під час брифінгу в Кабінеті Міністрів голова Госземагентства Сергій Тимченко. Корупцію можна здолати за допомогою новітніх технологій, технічного прогресу, вважає чиновник. Завдяки автоматизації усі процеси стають прозорими - в електронних і відсканованих документах складніше поміняти дані. Також автоматизація скорочує до мінімуму спілкування громадян з чиновниками, а отже, зводить до мінімуму випадки здирства, хабарництва і так далі

"Прийнятий в липні минулого року Закон "Про державний земельний кадастр"який набуває чинності з 2013 року, кардинальним чином змінить ситуацію в питаннях земельних стосунків - з наступного року усі районні управління Держкомзему переходять на новітнє сучасне програмне забезпеченнящо сприятиме прискоренню і завершенню автоматизації усіх процесів"- повідомив С. Тимченко.

Крім того, після набуття чинності Закону про кадастр зійдуть нанівець випадки затягування видачі держактів, інших документів, обіцяють в Госземагентстве, адже Закон чітко встановлює терміни видачі документів, а їх недотримання вважатиметься адміністративним порушенням з боку чиновника і штрафуватися.

Вже зараз фахівці Госземагентства розробляють механізми, що надають можливість оплачувати і отримувати послуги Інтернет. Це стосується як отримання різних довідок, так і можливості узгодження і перевірки технічної документації. Перехід на інтернет-послуги повинен розвантажити черги, понизити корупційну складову і прискорити багато процесів.

За інформацією прес-служби Державного агентства земельних ресурсів України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини