Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР змінила вимоги до активів недержавних пенсійних фондів

10 травня 2012, 11:09
118
0
Реклама

"Прийняття змін до цього Положення сприятиме зниженню ризиків втрати і знецінення пенсійних активів, і дозволить регулятору підвищити ефективність і прозорість діяльності недержавних пенсійних фондів. В цілому документ покликаний удосконалити державне регулювання і контроль в цій сфері.

Так, значні зміни зазнали вимоги до диверсифікації активів НПФ на початку їх діяльності і формування активів. Встановлені окремі вимоги до структури активів НПФ до досягнення ними об'єму активів у розмірі 500 тисяч гривен по курсу Національного банку, але на термін не більше 18 місяців з дати реєстрації НПФ як фінансової установи"
- відмітила Оксана Симоненкодиректор департаменту загального інвестування і регулювання діяльності інституціональних інвесторів НКЦБФР.

Документ встановлює вимоги і обмеження до інвестиційної діяльності осіб, що здійснюють управління активами інституціональних інвесторів, відносно складу і структури активів НПФ, якими вони управляють, а також відповідальність за порушення вимог до складу і структури активів пенсійних фондів.

Ці новації розроблені у зв'язку з набуттям чинності Закону України "Про заходи по законодавчому забезпеченню реформування пенсійної системи"згідно з яким були внесені певні зміни в Закон України "Про недержавне пенсійне забезпечення" відносно вимог до складу і структури пенсійних активів.

Зміни передані до Міністерства юстиції для проходження процедури державної реєстрації.

Джерело: НКЦБФР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини