Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

П'ята палата ВАСУ перестала існувати

8 травня 2012, 13:13
333
1
Реклама

За словами голови ВАСУ Ігоря Темкижева, чотири судові палати створено з метою оптимізації структури Вищого адміністративного суду.

На зборах Ігор Темкижев також представив суддів, обраних Верховною Радою України у Вищий адмінсуд - Олександра Донца, Валентину Емельянову, Яну Иваненко, Олега Кравцова, Андрія Логвиненко, Інну Масло, Валентина Мороза .

У зв'язку з обранням нових суддів і затвердженням нової структури і змін в штатний розклад ВАСУ на 2012 рік затверджений новий склад судових палат.

Крім того, у зв'язку зі зміною складу судових палат внесені зміни в Спеціалізації суддів Вищого адміністративного суду України по категоріях адміністративних справ. Тепер поділа, пов'язані з оскарженням актів, дій або бездіяльності Верховної Ради України, Президента України, Вищій кваліфікаційній комісії суддів України і Вищої ради юстиції розглядатиме Друга судова палата.

Нова структура і штатний розклад ВАСУ на 2012 рік буде введена в дію з 1 травня 2012 року.

П'ята палата була створена у виконання вимог Закону України від 13 травня 2010 року № 2181 - VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно недопущення зловживань правом на оскарження". Цим законом передбачалися зміни до п. 2 ст. 171-1 Кодексу адміністративного судочинства: "акти, дії або бездіяльність Верховної Ради України, Президента України, Вищої ради юстиції оскаржаться у Вищому адміністративному суді України. Для цього у Вищому адміністративному суді України створюється окрема палата".

За інформацією прес-служби ВАСУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини