Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про ринок земель підготовлений до другого читання

8 травня 2012, 12:25
139
4
Реклама

"Земельний закон" чекає другого читання - в списку пленарних засідань Верховної Ради, який формується за пропозиціями комітетів, передбачений розгляд цього законопроекту на 22 - 25 травня.

"Я думаю, що таке рух земельного закону (від Комітету до депутатів) є технічним моментом, пов'язаним з парламентськими канонами. Не може законопроект без кінця знаходитися в Комітеті - ось і передали його до рук народним депутатам, а фактично - на розсуд погоджувальної ради, яка формує порядок денний- відмічає генеральний директор Української аграрної конфедерації Сергій Стоянов. - Але навряд чи щось змінилося останнім часом в негативному відношенні до розгляду цього законопроекту до парламентських виборів".

Експертів турбує те, що поправки, якими супроводжується законопроект до другого читання, практично тотожні предидыдущим - це свідчить про те, що Комітет не врахував численні зауваження аграрного, банківського і бізнес-співтовариств. Особливо це стосується обмежень землекористування, придбаного товаровиробниками на законних підставах, заборони придбання права власності на сільгоспземлі товаропроизводителями-юридическими особами, монополізації земельної іпотеки державним земельним банком і багатьох інших важливих питань. І це не дивлячись на те, що навіть парламентські юристи рекомендували законопроект істотно допрацювати.

Джерело: Українська аграрна конфедерація.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини