Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Про маленькі секрети великого успіху в юридичній професії

20 квітня 2012, 14:43
1273
7
Реклама

Денис Бугайпартнер ЮК "Ващенко, Бугай і партнери"розповів власну історію успіху. Зокрема, юрист зробив акцент на тому, що для створення власного бренду потрібна підприємницька ініціатива. "Якщо Ви хочете бути успішними в юрбизнесе- відмічає пан Бугай, - необхідно уміти продавати свої послуги". Але якщо говорити про початок кар'єри, як такий, або виборі місця роботи між декількома пропозиціями, то рада наступна: "Пріоритет над грошима завжди має бути у бік майбутнього потенціалу. Йдіть на ту роботу, яка зробить успішним вас не сьогодні-завтра, а післязавтра".

Також Д. Бугай аналізує ті помилки, які вони з партнером допустили в процесі створення фірми. До таких не зовсім вдалих рішень він відносить те, що партнери пізно почали розвивати бренд (компанію із самого початку треба було робити іменну, а не давати їй складну назву) і той факт, що сайт компанії з'явився тільки на 4-том році роботи. Озираючись назад юрист резюмує: з 1-го дня роботи треба займатися акуратним піар-маркетингом.

Так що ж треба для того, щоб створити успішний бренд? Денис Бугай вважає, що в "рюкзаку" мають бути:

- впізнанність в професійному співтоваристві і серед клієнтів, соціальний капітал, набір контактів. "Кабінетному юристові" складно буде побудувати свій бізнес;

- партнером має бути людина, яка вас доповнюватиме;

- управлінські навички;

- із самого початку в компанії треба впроваджувати кращий досвід;

- завжди думайте про витрати і дотримуйтеся правила "Не наймати людину, якщо ви можете робити це самі".

"Треба мати характер, не боятися щось міняти. Зробити це ніколи не пізно", - стверджує Андрій Журжийкерівник юридичного департаменту FOZZY GROUP. Юрист знає це із власного досвіду, здолавши шлях від надання консультацій в юридичній клініці своєї альма-матер до глави юрдепартамента великої компанії.

Пан Журжий радить в якості першого місця роботи велику корпорацію: "Там ви, може, і не заробите тих грошей, які хотілося б, проте отримаєте колосальний досвід. Головну відмінність in - house юриста від представника юрбизнеса в тому, що продавати нічого не треба. In - house юрист не шукає клієнтів, у нього завжди море роботи".

Також треба враховувати, - акцентує юрист, - що гроші платять за ухвалення рішень. Жодному керівникові не потрібний співробітник, який бігатиме і запитуватиме що йому робити.

Належну увагу слід приділити і лідерським якостям, - говорить А. Журжий. Одно справа бути хорошим юристом, і зовсім інше - мати в управлінні людей. Досить часто просто класний юрист з таким завданням не справляється.

І Денис Бугай, і Андрій Журжий підкреслюють, що юристові в компанії треба перестати вважати собі просто support (підтримкою), і необхідно переходити до ширшого розуміння своїх функцій. Зокрема, необхідно провести зміни в понятійному апараті: замінити термін "in - house юрист" на "general counsel". Юрист повинен приймати рішення, іноді він робити це за когось. У будь-якій компанії юрист повинен не описувати риски, що виникають при прийнятті керівником того або іншого рішення, він повинен надати рішення: що і як зробити, чого при цьому можна побоюватися і як потім з цим боротися? Крім того, кожен юрист повинен розбиратися у фінансовому і податковому праві, для того, щоб розуміти наслідки прийнятих ним рішень для бізнесу.

Наталія Шныр, журналіст сайту ЮРЛИГА

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини