Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Послуги безкоштовних адвокатів оплачуватимуться залежно від складності справ

20 квітня 2012, 13:20
199
0
Реклама

Постанова № 305розроблене для реалізації Закону "Про безкоштовну правову допомогу"було прийнято на засіданні Кабміну 18 квітня. Текст документу опублікований сьогодні на офіційному сайті уряду.

Згідно з постановою, розмір винагороди адвокатів за надання вторинної правової допомоги запропоновано здійснювати подобово з урахуванням багатьох чинників. Зокрема, враховуватиметься:
- ступінь тяжкості злочину,

- коефіцієнт складності справи,

- стадія провадження у справі,

- повнота участі адвоката у відповідних процесуальних діях,

- робота у святкові або неробочі дні і тому подібне

Постановою затверджена методика числення розміру винагороди адвокатів, що надають вторинну правову допомогу у кримінальних справах. Так, наприклад, коефіцієнт складності справи визначається з урахуванням таких чинників, як ступінь тяжкості злочину, за здійснення якого особа може бути притягнена або притягає до карної відповідальності; кількість епізодів злочинної діяльності особи; обрання відносно обличчя міри припинення у виді укладення під варту; ведення захисту в особливих категоріях справ для стадій досудового слідства і розгляду в суді першої інстанції і тому подібне

Розмір оплати роботи адвоката за поданням вторинної правової допомоги встановлений на рівні 2,5 % мінімальної заробітної плати за 1 годинувстановленою законом на час надання послуг адвокатом.

Як повідомляє прес-служба Мінюсту, необхідність в розробці такого нормативного акту виникла у зв'язку з відсутністю в законодавстві ефективного механізму залучення адвокатів до надання безкоштовної правової допомоги.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини