Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Експерт: Визначення митної вартості лише на підставі даних Цінової бази ГТСУ - незаконно

19 квітня 2012, 13:53
406
4
Реклама

За словами партнера ЮК "Правозащита Україна" Ольги Николаенкохоча чинне національне митне законодавство і відповідає вимогам міжнародних стандартів, на практиці, все ж, існує інша ситуація. Такі подвійні стандарти пов'язані передусім, з одного боку, бажанням і необхідністю приведення національних правових норм у відповідність з нормами ЄС, а з іншого боку, необхідністю наповнення державного бюджету.

"У зв'язку з цим митні органи витребують у суб'єктів підприємницької діяльності додаткові документи по товару (які, іноді, носять конфіденційну інформацію або зовсім відсутні), що імпортується, на підставі наявності вищої вартості у базі, а у разі їх ненадання - завищують митну вартість, використовуючи при цьому відмінні від 1-го методи" - ділиться досвідом юрист.

"Важливо розуміти, що дії митних органів з керівництва цією базою незаконні, адже користування однією довідковою інформаційною системою не відповідає міжнародним правовим стандартам,- відмічає Ольга Николаенко- право використовувати цінову базу є лише одним з переліку повноважень митного органу, який повинен розглядатися у рамках усього спектру інструментів".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини