Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Для успішного виходу на міжнародні ринки важлива прозорість"

18 квітня 2012, 12:29
159
0
Реклама

Про переваги, які може надати майданчик в Німеччині в порівнянні з іншими, розповів Штефан Хофервіце-президент Deutsche Borse, Відділ по лістингу і роботі з емітентами. Спершу експерт порадив вибрати країну лістингу, виходячи з того чинника забезпечення доступу до міжнародного ринку капіталу. Пан Хофер відмічає, що, звичайно, зараз, не та ситуація, що була 10 років тому, тепер незалежно від майданчика до вас прийде інвестор, якщо він буде зацікавлений в історії вашого власного капіталу. Саме тому велике значення для успішного виходу на міжнародні ринки має прозорість.

"Німеччина - "зелена" країна і це якраз те, що треба з\х підприємствам. По даним за 2010 рік торговий обіг між Україною і Німеччиною складав більше 6 млрд. євро, а в цілому оборот в аграрному секторі - 47 млрд. євро" - відмічає Штефан Хофер.

Проте існує деяка специфіка виходу українських компаній на міжнародні ринки. Наприклад, за спостереженнями представника німецького майданчика, на жаль, українські компанії вибирають сегменти з найнижчими вимогами до прозорості і, відповідно, з найм'якшими вимогами в іншому.

Штефан Хофер

Крім того, нагадує пан Хофер, необхідно щоб компанія визначилася - буде вона використовувати власний капітал або позиковий (розміщення облігацій). Залежно від вибору капіталу визначається відповідний сегмент. Зокрема, якщо говорити про власний капітал, то виділяється Prime, General і Entry Standard. Різниця між ними полягає у вимогах, що висуваються до компаній. У тому, що стосується позикового капіталу - тільки Prime і Entry Standard. Також Ш. Хофер поділився з присутніми інформацією, що з 1 липня 2012г. зміняться деякі критерії в Entry Standard. Зокрема, розмір статутного каптала повинен складати 650 тис. євро, мінімум 10% акцій повинні знаходиться у вільному обігу, а також компанія повинна існувати вже 2 року до того як буде проводиться лістинг.

Підвищену увагу необхідно приділяти документації, зокрема проспекту емісії. Уся документація мають бути на англійському і відповідати стандартам обліку. Надати також треба належний рівень розкриття чутливої інформації. Крім того слід пам'ятати про те, що інвесторам треба постійно надавати інформацію, квартальні звіти. Вони не задовольнятимуться усього лише щорічним звітом, - нагадує керівникам компаній пан Хофер.

Штефан Хофер акцентує увагу на тому, що при розміщенні облігацій надзвичайно важливі рейтинги від таких кредитно-рейтингових агентств як Moodys, Standards & Poor's.

На форумі представники аграрних компаній ділилися своїми історіями виходу на різні фондові ринки, обговорювали переваги і недоліки майданчиків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини