Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Команда Arzinger захистила права виняткового ліцензіата на використання мультперсонажа

17 квітня 2012, 16:02
116
0
Реклама

Судові розгляди відносно мультперсонажа Чебурашка в судах Російської Федерації тривають вже не перший рік. На території України ж склалася ситуація, що винятковий ліцензіат, що отримав ексклюзивне право на використання характеру персонажа, у тому числі і для виробництва іграшок і їх реалізації на території України, постраждав від недобросовісної конкуренції з боку приватних підприємців, які незаконно (без ліцензії) використовують образ цього героя мультфільму для виробництва іграшок.

Захищаючи свої виняткові права, ліцензіат, ТОВ "Комета плюс", звернувся раніше до господарського суду АРК, який підтримав в цій суперечці відповідача, посилаючись на те, що права позивача не порушені, оскільки автором персонажа слід вважати художника-постановника мультфільму про Чебурашке і саме йому належить право на розпорядження майновими правами на цей персонаж, якими правовласник не розпорядився.

12 квітня 2012 року Севастопольський апеляційний господарський суд визнав, що права на Чебурашку належать мультиплікаційній компанії, яка є правонаступницею Союзмультфильма.

Правова позиція ліцензіата була сформульована старшим юристом АТ Arzinger, к.ю.н., адвокатом Наталією Иваницкойі представлена в суді апеляційної інстанції юристом АТ Arzinger, Антоном Поликарповым.

За інформацією прес-служби АТ Arzinger.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини