Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет з питань правосуддя рекомендував парламенту прийняти ряд законів

12 квітня 2012, 17:58
130
0
Реклама

Зокрема, Комітет рекомендував прийняти в другому читанні Проект закону про внесення змін до ст. 37 ЗУ "Про старанне виробництво" (відносно збільшення об'ємів прибуткової частини бюджетів фондів загальнообов'язкового соціального страхування) № 8508. Закон передбачає, що старанне виробництво на підставах, передбачених п. 15 ч. 1ст. 37 Закону не зупиняється рішеннями про: виплаті заробітної плати, відшкодуванні матеріального (майнового) збитку, заподіяного каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю, стягненні аліментів, а також по рішеннях про стягнення заборгованості по оплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в органи Пенсійного фонду України і заборгованості по оплаті внесків до фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, яка виникла до 1 січня 2011 року.

Також в законопроекті говориться, що під час примусового виконання рішень суду про стягнення заборгованості по оплаті внесків до фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, яка виникла до 1 січня 2011 року, і заборгованості цих підприємств по оплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в органи Пенсійного фонду України стягнення на основні засоби, використовувані в процесі виробництва, не звертається.

У свою чергу Комітет рекомендував прийняти за основу (з наступним його доопрацюванням при підготовці до другого читання) проект закону "Про внесення змін до ЗУ "Про судоустрій і статус суддів" і Кодекс України про адміністративні правопорушення (відносно забезпечення конституційного права на судовий захист)" № 9487. Останній передбачає право касаційного і апеляційного перегляду справ по адміністративних правовідносинах. За словами автора законопроекту Юрія Кармазинау суспільстві склалася ситуація коли поділа по адмінпорушеннях практично не можна оскаржити. Щоб виправити цю ситуацію законопроект № 9487 передбачає ряд змін в ст. 31 закону "Про судоустрій і статус суддів". Також Ю. Кармазин пропонує додати до повноважень Вищого спеціалізованого суду по розгляду цивільних і карних справ право розглядати справи про адміністративні правопорушення.

За основу (з наступним його доопрацюванням при підготовці до другого читання) комітет також рекомендував парламенту ухвалити законопроект "Про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України (відносно удосконалення положень про розгляд цивільних справ в порядку наказового виробництва) №9550.

Цим законопроектом з категорії наказового виробництва виключається ряд справ. При цьому судовий наказ пропонується віднести до судових рішень, а за відмову в прийнятті заяви про видачу судового наказу повертати судовий збір.

Також за основу (з наступним його доопрацюванням при підготовці до другого читання) Комітет рекомендував прийняти проект Закону "Про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України (відносно вдосконалення судового контролю)" № 10158. Цим документом пропонується надати суду право зобов'язати суб'єкта владних повноважень подати звіт про виконання судових рішень у адміністративній справі в місячний термін після постанови рішення суду.

Також за основу (з наступним його доопрацюванням при підготовці до другого читання) Комітет рекомендував ухвалити законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (відносно виконання судових рішень)" №10142.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини