Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Без сюрпризів: Юрій Михальский переобраний головою ТПУ

16 березня 2012, 17:39
960
10
Реклама

Згідно інформації Мандатної комісії на з'їзд прибуло 75 учасниківщо представляють 59 постійно діючих третейських судівза даними різних органів, з більше 400 зареєстрованих третейських судів. Рішенням ТПУ від 17 лютого 2012 р. було визначено квоту представництва на з'їзді - 1 делегат з правом голосу від 1-го постійно діючого третейського суду.

Порядок денний включав наступні моменти:

- звіт голови ТПУ;

- звіт Ревізійної комісії;

- внесення змін і доповнень до положення про ТПУ;

- обрання голови ТПУ і членів Ревізійної комісії.

Дискусію викликало питання внесення змін до положення про ТПУ, у зв'язку з необхідністю приведення документу у відповідність із Законом "Про третейські суди". Враховуючи той факт, що ТПУ не є юридичною особою, було запропоновано виключити усі пункти, пов'язані з таким статусом і фінансово-господарською діяльністю палати. Також Юрієм Михальским рекомендовано визначити, що у голови ТПУ є тільки 2 заступники, і виключити пункт про першого заступника. Крім того, було піднято питання про недоцільність існування Ревізійної комісії.

Ці і інші зміни до положення будуть внесені і затверджені надалі відповідним з'їздом третейських суддів.

За результатами з'їзду більшістю голосів Юрій Михальский був переобраний головою ТПУ. У планах у голови Третейської палати - внесення змін до профільного Закону відносно наділу ТПУ статусом юридичної особи.

Костянтин Пильков, керівний партнер ЮФ Cai & Lenard

Крім того на з'їзді був озвучений проект Резолюціїу якій освітлювалися найбільш важливі питання, що стосуються діяльності третейського співтовариства. Зокрема, пропонувалося неприпустимість звуження компетенції судів і необхідність існування сайту у кожного суду, на якому б розміщувалися відповідні рішення.

Також, про проблему роз'єднаності читайте в матеріалі: "Третейське співтовариство потребує консолідації".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини