Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Третейське співтовариство потребує консолідації"

13 березня 2012, 15:22
209
2
Реклама

Для того, щоб зрозуміти проблему, яка виникла перед учасниками засідання необхідно зробити невеликий екскурс в історію. 23 грудня 2011 г. відбувся III- ий з'їзд третейських суддів, на якому був обраний новий глава Третейської палати, - Олег Прокопчук.

Але пізніше, Юрій Михальскийі деякі члени третейського співтовариства, визнали з'їзд нелегітимним на підставі того, що виключно глава палати має право його скликати, а тому прибічники такої ідеї збираються провести 16 березня 2012г. новий з'їзд третейських суддів. Що цікаво, організаторами цей з'їзд теж названий III- ним.

Крім того, був поданий позов до Деснянського районного суду міста Києва, відносно визнання рішень з'їзду від 23 грудня нелегітимними. На даний момент справа знаходиться на розгляді в суді.

У зв'язку з цими подіями учасники засідання вирішили, що розглядати питання порядку денного буде недоцільне, необхідно дочекатися рішення суду, оскільки інакше функціонуватимуть дві Палати. І хоча в процесі обговорення народилася думка відносно того, що неважливо, скільки буде палат, аби вони приносили практичну користь для суддів, але все таки більшість вважає, що не треба розділятися, а краще навпаки - консолідуватися.

Також окрім обговорення насущних проблем з діяльністю Палати як такої, учасники нарекли на зміни в законодавстві про третейські суди, відмітивши, що така позиція може привести до нівеляції ролі третейських судів, а далі і до їх зникнення. Зокрема, малися на увазі зміни, що урізають компетенцію третейських судів і обмежують можливості укладення третейського договору, і так далі

Присутніми було прийнято рішення підписати резолюцію і направити її до організаторів майбутнього III- го з'їзду з пропозиціями не проводити його на той час доки не буде рішення суду відносно легітимності проведення минулого з'їзду.

Наталія Шныржурналіст сайту ЮРЛИГА.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини