Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР змінила порядок емісії облігацій

12 березня 2012, 16:30
787
0
Реклама

Як повідомляє офіційний сайт НКЦПФР, на черговому засіданні регулятора, яке було проведено 6 березня 2012 року, прийнято два рішення про внесення змін до Положення про порядок здійснення емісії облігацій підприємств і їх звернення. Одно з них торкається продовження термінів звернення і погашення облігацій, а інше - порядку визначення доходу по облігаціях.


Основні зміни відносно визначення доходу полягають в тому, що емітент зможе визначати розмір процентного доходу по облігаціях відкритого (публічного) розміщення, при їх розміщенні, в межах, визначених рішенням про розміщення і проспектом емісії. За словами директора департаменту корпоративного управління і корпоративних фінансів НКЦБФР, Алли Папаики, ця норма дозволить емітентам ефективніше притягати ресурси, оперативно змінюючи умови відповідно до ринкової кон'юнктури. Таким чином, завдяки цій новації, емітент отримає значно більше гнучкості в залученні засобів.


Що стосується змін відносно продовження термінів звернення і погашення облігацій підприємств, то ними передбачений наділ емітента облігацій правом впродовж терміну звернення паперів внести в проспект емісії зміни відносно продовження термінів їх звернення і погашення. Таке продовження буде можливе у разі викупу емітентом усього відповідного випуску (серії) або згоди на продовження таких термінів усіх власників відповідного випуску (серії) облігацій. Тривалість періоду, на який можуть бути продовжені терміни звернення і погашення облігацій підприємств, не зможе перевищувати тривалість періоду, визначеного проспектом емісії таких облігацій, а повторне продовження термінів звернення і погашення облігацій підприємств, згідно з рішенням, не допускається.


Обидва документи найближчим часом будуть спрямовані в Мінюст для державної реєстрації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини