Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МНС визначило загальні вимоги до охорони праці

12 березня 2012, 14:14
1892
1
Реклама

Наказом від 25.01.2012 р. № 67 МНС затвердило Загальні вимоги по забезпеченню працедавцями охорони праці працівників.

В цілому вимоги носять дуже загальний і відсилання характер. Проте бланкетность деяких норм може бути практично корисна. Так, Вимоги містять безліч відсилань до різних СНиПам і ГСНам.

Приміром, Вимогами встановлено, що в робочий час в робочих приміщеннях повинен забезпечуватися мікроклімат, що відповідає фізіологічним потребам організму працюючих, з урахуванням енергетичних витрат на виконувану роботу узгоджено ГСН 3.3.6.042-99 "Санітарні норми мікроклімату виробничих приміщень", освітлення робочих зон повинне відповідати вимогам ГСН В. 2.5-28-2006 "Природне і штучне освітлення", крім того, робочі приміщення повинні мати достатню площу і висоту, а також достатній вільний простір для того, щоб працівники мали свободу рухів під час роботи і могли виконувати її без збитку для власної безпеки і здоров'я відповідно до СНиП 2.09.04-87 і СНиП 2.09. 02-85.

Вимоги містять норми відносно облаштування робочих зон і невиробничих приміщень, вибирання засобів праці, а також проведення окремих видів робіт (на висоті, з використанням вантажопідйомних засобів і так далі).

Наказ набуде чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини