Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відбулася презентація pro bono проекту "Підтримаємо юридичні клініки разом"

6 березня 2012, 17:04
231
0
Реклама

Проект "Підтримаємо юридичні клініки разом" - результат спільних зусиль Асоціації юристів України, Ліги студентів АЮУ і ЮФ "Астерс". Такий проект є пілотним і не має аналогів в Україні. Він був розроблений у зв'язку з ініціативою ухвалення Закону "Про безкоштовну правову допомогу", і покликаний притягнути якомога більше фірми-лідерів ринку до допомоги юрклиникама також підвищити рівень юридичної правосвідомості в нашій країні.

Валентин Загарияпрезидент АЮУ, керівний партнер ЮФ Spenser&Kauffmann, відмічає, що на прикладі ЮФ "Астерс" до проекту повинні підключитися інші компанії і узяти під свою опіку декілька юридичних клінік. Адже останні - це хороша кузня кадрів, вони дають можливість студентам набиратися практичного досвіду.

Юрклиники Дніпропетровського і Запорізького національних університетів були вибрані проектом із студентів АЮУ клінік, що співпрацюють з Лігою. Що стосується географічного критерію, то ЮФ "Астерс" усвідомлено орієнтувалася на регіони України, оскільки віддаленість від центру країни дає менше можливостей для професійного розвитку.

Для того, щоб притягнути юрфірми до співпраці, клінік радять освітлювати свою діяльність. Це істотно спростить завдання для керівників проекту.

У рамках підписаних договорів про співпрацю ЮФ "Астерс" надасть не лише матеріально-технічну допомогу, але і консультаційну. Тобто, якщо у працівників юридичної клініки виникатимуть питання по практичній діяльності, вони зможуть радитися безпосередньо з юристами компанії за допомогою Skype, або в порядку особистих зустрічей.

Резюмуючи сказане Олексій Дидковскийкерівний партнер ЮФ "Астерс", відмічає, що в ідеалі проект повинен набути всеукраїнського масштабу.

Наталія Шныржурналіст сайту ЮРЛИГА

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини