Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АЮУ ініціює об'єднання арбітражних керівників

5 березня 2012, 11:56
127
0
Реклама

Віталій Тытыч відмітив, що 22 грудня 2011 року було внесене зміни до чинного Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкротом" (Закон України № 4212-17, зміни набувають чинності з 18.01.2013). Отже, новою редакцією Закону змінена концепція визначення статусу арбітражного керівника. Згідно з прийнятими змінами, він більше не розглядається як суб'єкт підприємницької діяльності, а визначається як самозанятое особа, що надає "публічні" послуги.

Законом вводиться дерегуляция діяльності арбітражних керівників, передбачається створення саморегулируемой організації арбітражних керівниківст. 117 Закону: "саморегулируемой організації арбітражних керівників являється всеукраїнська громадська організація, що об'єднує арбітражних керівників, які отримали свій статус відповідно до вимог справжнього Закону, і здійснює повноваження по громадському регулюванню діяльності арбітражних керівників".

Цією ж статтею встановлюються вимоги до такої організації: кількісний склад - не менше ста арбітражних керівників, участь її членів не менше чим в ста (в сукупності) процедурах, вживаних в справах про банкрутство, наявність правил професійної діяльності, а також створення органів управління, функції і повноваження яких відповідають вимогам Закону.

Тобто організації арбітражних керівників надаються реальні повноваження і механізми їх реалізаціїзокрема, шляхом представництва в кваліфікаційних і дисциплінарних комісіях при державному органі з питань банкрутства - Міністерстві юстиції України (ст.ст. 101 - 108 Закону).

"За станом на початок року свідоцтва арбітражних керівників отримало більше 2000 чоловік. За моїми даними, більше 100 з них є членами АЮУ. Переважна більшість юридичних компаній, партнери і юристи яких є членами АЮУ, практикують в області неплатоспроможності, а значить, співпрацює або зацікавлена в співпраці з арбітражними керівниками. Враховуючи положення правозастосування, що склалося, в Україні (особливо у сфері банкрутства), ми повинні об'єднатися для того, щоб створити реальний і прозорий механізм впливу на призначених судом арбітражних керівниках в нашій країні"- переконаний Віталій Тытыч.

Охочих взяти участь в створенні саморегулируемой організації арбітражних керівників при АЮУ, будь ласка, відправте лист на адресу legal@uba.ua, вказавши своє ім'я, місце роботи і посаду. Контактна особа - Анастасія Сергеева.

За інформацією прес-служби АЮУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини