Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діяльність об'єднань працедавців пропонують регулювати по-новому

28 лютого 2012, 16:08
544
0
Реклама

Народні депутати Олег Шевчук (БЮТБ) і Ярослав Сухий (ПР) внесли до парламенту законопроект № 10108 "Про організації працедавців, їх об'єднання, права і гарантії їх діяльності", яким передбачається замінити діючий Закон "Про об'єднання працедавців".

Законопроектом запропонований новий підхід до визначення працедавця. Якщо на сьогодні згідно із законом "Про об'єднання працедавців" ним є "власник підприємства, установи, організації незалежно від форми власності, виду діяльності і галузевої приналежності або уповноважений ним орган або фізична особа, яка згідно із законодавством використовує найману працю"то автори законопроекту визначають працедавця як юридичну (підприємство, установа, організація) або фізичну особу, яка у рамках трудових стосунків використовує працю фізичних осіб.

Серед яскравих нововведень законопроекту слід зазначити наділ організацій працедавців і їх об'єднань правом представляти і захищати інтереси своїх членів при здійсненні державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності відповідними контролюючими органами. Автори законопроекту бачать таке представництво таким чином: на запрошення працедавця, організація працедавців, їх об'єднання визначає уповноваженого представника, який братиме участь в процесі здійснення державного контролю; такий представник матиме право робити заяви і повідомлення про дії відповідних контролюючих органів, обов'язкові для розгляду цими органами.

Крім того, організації працедавців пропонують наділити правом брати участь в розробці і затвердженні державного стандарту професійно-технічної освіти, вищої освіти, освітніх стандартів по конкретних професіях, галузевих стандартів вищої освіти, що на сьогодні законодавством не передбачено.

Автори також визнали доцільним визначити Кабмін як сторону Генеральної угоди, разом з працедавцями і профспілками.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини