Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст з березня почне відбір "безкоштовних" адвокатів

17 лютого 2012, 10:16
104
0
Реклама

У березні-квітні поточного року Мінюстом будуть створені конкурсні комісії з відбору адвокатів і розроблений перелік питань для анонімного письмового тестування адвокатів, які використовуватимуться при проведенні конкурсу.

До 26 березня буде обнародувано оголошення про проведення конкурсів. Передбачається, що такі оголошення будуть розміщені на офіційних сайтах Мінюсту, Центру правової реформи і законопроектных робіт, головних управлінь юстиції в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві і Севастополі, а також в місцевих засобах масової інформації, як обласного, так і районного рівня.

Сам конкурс по відбору адвокатів планується провести до 18 травня цього року. Після чого Мінюстом будуть сформовані локальні реєстри адвокатів, які надаватимуть безкоштовну вторинну правову допомогу на постійній основі за контрактом, і адвокатів, які надаватимуть безкоштовну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі на підставі договору.

Нагадуємо, Закон України "Про безкоштовну правову допомогу", набув чинності 9 липня 2011 року. Після ухвалення Закону, з липня 2011 року, в країні почалося поетапне формування системи надання первинної і вторинної безкоштовної юридичної допомоги громадянам України.

За інформацією прес-служби Міністерства юстиції України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини