Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юрист ILF відстояв інтереси заявника в Європейському суді з прав людини

17 лютого 2012, 09:44
136
0
Реклама

У 1999 р. громадянин РФ В'ячеслав Савин став в Дзержинське РО м. Харкова по виклику міліції. Після "допиту" В'ячеслав залишився інвалідом на все життя. Прокуратура розслідувала цю справу більше 10 років. Потім збіг термін давності для притягнення працівників міліції до карної відповідальності, і винні уникнули покарання.

У 2007 р. при допомозі Андрея Кристенкостаршого юриста ILF, пан Савин звернувся із скаргою до Європейського суду з прав людини. Він скаржився на довільне затримання, тортури в райвідділі з метою отримання визнавальних свідчень в скоєнні злочину і на неефективне розслідування його скарг на жорстоке поводження з боку працівників міліції.

16 лютого 2012 р. Європейський суд з прав людини визнав усі порушення Конвенції, на які скаржився заявник і присудив йому 450 тис. грн. компенсації. Рішення Суду набуде чинності через три місяці, і держава буде зобов'язана відшкодувати заявникові справедливу сатисфакцію.

У своєму рішенні Європейський суд ще раз підкреслив наявність структурних проблем в Україні відносно ефективності розслідування скарг на жорстоке поводження з боку міліції.

За інформацією прес-служби ЮФ ILF.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини