Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначився переможець нац-ных раундів конкурсу им.Ф.Джессапа

13 лютого 2012, 16:12
268
0
Реклама

10 лютого відбулося офіційне відкриті Конкурсу, де колишній Національний адміністратор Віталій Юркив мав можливість передати "уявну булаву" своєму наступникові - Маргариті Бондарук. Пан Юркив відмітив, що конкурс перейшов на новий рівень - окрім спонсора у нього також з'явилася своя символіка.

"Це один з найбільших юридичних конкурсів у світі, який дає учасникам колосальну можливість для росту. Тут немає переможців або переможених, тут є люди, які доводять свою відданість професії"- сказала М. Бондарук.

Привітав студентів-конкурсантів і керівний партнер ЮФ Ulysses Олег Марченкощо відмітив, що дуже приємно бачити таку кількість молодих, талановитих юристів, які прагнуть до розвитку юридичних навичок : уміння писати, брати участь в дебатах і тому подібне

Судді Конкурсу

Самі учасники відмічають, що характерна особливість конкурсу им.Джессапа - це актуальність тих завдань, які ставляться перед учасниками. Приміром, цього року ситуація торкалася імунітету держав, зокрема того чи має право одно державу судити у своїх місцевих судах інше.

Упродовж трьох днів команди брали участь в раундах, по черзі представляючи сторону позивача і відповідача відносно заданих раніше ситуацій. На кожному засіданні команди мали можливість в порядку черговості представити свою позицію, потім - дебати. Увесь процес контролювали троє суддів. У суботу увечері відбулися півфінали, а в неділю - у битві між командами Національного університету "Києво-могилянська академія" і Національного університету "Одеська юридична академія" перемогли кияни. Представники "Києво-могилянської академії" цього року побили усі рекорди, завоювавши також нагороди best memorial (нагороду за краще письмове обгрунтування позиції у справі) і best oralist (кращий оратор) став Максим Попович.

Команда переможців - Національний університет "Києво-могилянська академія"

Суддями фіналу були Олександр Новакюрист White & Case (Москва), John EngstromResident Legal Advisor of the US Embassy, головував Роман Степаненкоюрист з EPA&P.

Особливу нагороду - за внесок у розвиток міжнародного права им.В.Буткевича отримала команда з Дніпропетровського національного університету им.Олеся Гончаря

25 - 31 березня команда Національного університету "Києво-могилянська академія", що стала Національним чемпіоном, відбуває у Вашингтон для участі в міжнародному етапі конкурсу.

Наталія Шныржурналіст порталу ЮРЛИГА.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини