Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українська юрфірма проконсультувала світового виробника жорстких дисків

2 лютого 2012, 17:46
96
0
Реклама

Юристи Астерс проконсультували Seagate Technology відносно отримання дозволу Антимонопольного комітету України на придбання бізнесу по виробництву жорстких дисків компанії Samsung Electronics і дозволу на здійснення погоджених дій у формі домовленості про неконкуренцію. Загальна вартість транзакції складає близько 1,4 млрд. доларів США.

За фактом заявленої угоди були успішно проведені переговори з АМКУ відносно використання прецедентного підходу по встановленню відповідного ринку і, у тому числі, його географічного виміру - було визнано, що відповідний географічний ринок є світовим - а також здійснений комплексний аналіз можливої дії транзакції на відповідні товарні ринки. Зокрема, не дивлячись на те, що компанії мають відносно великі частини ринку, АМКУ погодився з тим, що після здійснення заявленої транзакції, інші постачальники жорстких дисків продовжать створювати конкурентний тиск на учасників угоди. Більше того, на ринку і далі існуватиме достатня кількість постачальників і споживачі не будуть обмежені у своєму виборі. В результаті, АМКУ надав дозвіл на концентрацію без накладення на сторони додаткових зобов'язань, що є унікальним для подібних транзакцій в Україні.

У команду Астерс, що працювала над проектом, увійшли партнер Ігор Свечкарьстарший юрист Тетяна Вовк і юрист Олена Степаненко.

Seagate Technology здійснює діяльність по розробці, виробництву і реалізації широкого спектру комп'ютерних пристроїв для зберігання інформації, в основному - жорстких дисків і гібридних жорстких дисків для продажу і подальшого використання в мобільних, корпоративних, настільних ПК і споживчій електроніці у всьому світі. Також компанія робить тонку плівку для запису інформації і голівки прочитування запису/записування даних для використання виключно на власних жорстких дисках.

За інформацією прес-служби Астерс.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини