Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент створив робочий гурт по виконанню рекомендацій ПАРЕ

2 лютого 2012, 14:47
531
0
Реклама

Президент України Віктор Янукович сформував робочу групу, яка повинна працювати над втіленням рекомендацій, викладених в резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи від 26 січня цього року про виконання Україною її зобов'язань перед ЦЕ. Про це повідомив Голова Адміністрації Президента Сергій Льовочкін.

"Президент вимагає побудувати роботу так, щоб до наступного засідання Асамблеї, де слухатиметься звіт Моніторингового комітету ПАРЕ, максимальна кількість зауважень, викладених в резолюції, було знято", - сказав С. Льовочкін.

За словами Глави Адміністрації, Президент чекає від робочої групи розробки рішень, які забезпечать своєчасне виконання Україною її зобов'язань перед Радою Європи.

Нагадуємо, що у своїй резолюції асамблея закликає українську владу невідкладно внести зміни в статті 364, 365 Карного кодексу відповідно до стандартів Ради Європи і зняти звинувачення проти колишніх членів уряди, висунені по цих статтях.

Серед інших побажань ПАРЕ : скоротити п'ятирічний випробувальний термін для суддів і усунути Верховну Раду від процесу призначення; усунути представників Верховної Ради, Президента України і прокуратури від членства у Вищій раді юстиції; забезпечити, щоб КПК визначав чітку процедуру перевірки законності і тривалості попереднього укладення і визначити принципи, які гарантуватимуть, що попереднє укладення застосовується лише як крайній захід і тільки на підставі обгрунтованого рішення суду.

Також асамблея закликає владу забезпечити, щоб КПК чітко передбачав надання стороні захисту копій матеріалів справи звинувачення, а також надання достатнього часу, під контролем судді, для ознайомлення з ними.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини