Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про захист персональних даних перевороту не робить - експерт

30 січня 2012, 17:45
1737
0
Реклама

Україна виконала свої міжнародні зобов'язання, і інформація про особі стала персональними даними. Що змінилося в принципі? Невже набуття чинності цього закону принесло щось принципово нове, чого у нас тридцять років не було? Костянтин  Пильков, партнер ЮФ Cai & Lenard, поділився з ЮРЛИГОЙ своєю думкою про законодавство, що захищає персональні дані. Новий Закон про захист персональних даних перевороту не робить, вважає експерт.

Закон про захист персональних даних "матеріалізував" ці дані, упресував їх в базистворив поле, в якому практично  будь-які операції з персональними  даними обросли оберемком внутрішній документації (положеннями, письмовими  согласиями). Тепер така інформація не висить в атмосфері без всякого з нею бережливого звернення, а "випала в осад" практично на кожній фірмі, розповів пан Пильков. На багатьох підприємствах тільки в останні дні перед початком 2012 року дізналися про те, що і у них, виявляється, обробляються персональні дані, та ще і у базах.

А тим часом власники баз персональних даних, особливо, підприємства приватного сектора, перебувають в знервованому очікуванні того дня, коли Служба впорається з реєстрацією і їй знадобиться нове виправдання свого існування. Чи будуть перевірки і штрафи масовими? Детальніше читайте на порталі ЮРЛИГА.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини