Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст роз'яснив, що відносити до товарів вітчизняного виробництва

30 січня 2012, 16:30
1087
0
Реклама

Мінюст роз'яснив, які, на його думку, товари слід рахувати, "товарами вітчизняного виробництва".

Визначення цього терміну в законодавстві немає. Тому, Мінюст виходить з того, що при використанні цього терміну в українському законодавстві маються на увазі товари, виготовлені на території України.

При цьому він нагадує, що питання країни походження товару врегульоване діючим Митним кодексом. Країна походження по ТК - та, в якій товар або зроблений повністю, або підданий "достатній переробці".

Критерій "достатньої переробки" застосовується у тому випадку, коли у виробництві товару беруть участь не одна країна, а дві і більше. Під такою переробкою розуміються останні операції по переробці, достатні для того, щоб товар отримав основні характерні риси.

Повністю виробленими в країні вважаються: корисні копалини, здобуті на її території; рослинна продукція; зібрана на її території; живі тварини, вирощені в цій країні (і отримана від них продукція); продукція мисливського, рибальського і морського промислів; вторинна сировина і відходи - результат виробничих операцій; продукція високих технологій, отримана у відкритому космосі на космічних кораблях, які належать цій країні або орендуються нею.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини