Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Про стан попиту на послуги у сфері податкової практики - коментар експерта

27 січня 2012, 13:00
1140
0
Реклама

Попередній рік додав турбот бізнесу і роботи юристам внаслідок численних змін Податкового кодексу. Стан попиту на послуги у сфері податкової практики, а також особливості стосунків з податковою службою для ЮРЛИГИ аналізує Радник ЮФ "Саенко Харенко" Дмитро Ивануса.

Податкові юристи і консультанти - це ще одна категорія осіб, якими (як і розробниками Податкового кодексу, урядом і парламентом), прийняття Податкового кодексу і численних подальших змін до нього сприймаються позитивно, стверджує Дмитро Ивануса.

Оскільки Податковий кодекс навіть після змін, продовжує бути повним нестикувань і невідповідностей, то це призводить до збільшення кількості запитів від існуючих і потенційних клієнтів відносно безлічі податкових проблем, які, як і раніше, включають, в основному, питання, пов'язані з віднесенням витрат підприємств в податкові витрати, відшкодуванням ПДВ, утриманням податку з прибутків нерезидентів і проведенням податкових перевірок.

Що ж до стосунків з податковою службою, то пан Ивануса радить вести бізнес прозоро, з грамотним податковим плануванням, повним документальним забезпеченням і кваліфікованим юридичним і податковим супроводом. Також керівникам підприємств необхідно звернути увагу на те, що у разі проведення податкової перевірки (на підприємстві), призначеної відповідно до карно-процесуального закону або закону про оперативно-розшукову діяльність, податкове повідомлення-рішення за результатами такої перевірки не приймається до дня набирання законної сили відповідного рішення суду. Матеріали перевірки разом з виводами податкового органу передаються правоохоронному органу, який призначив перевірку.

Це означає, що раз немає повідомлення-рішення, то платник податків позбавлений можливості оскаржити в адміністративному суді результати такої перевірки. Детальніше про способи боротьби з такими діями податкової служби читайте на порталі ЮРЛИГА.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини