Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

AstapovLawyers захистила інтереси компанії Nutritek International Inc. у лондонському суді

3 січня 2012, 11:17
149
0
Реклама

Суперечка виникла в 2007 році, коли в результаті великої M&А угоди молочні активи компанії Nutritek були продані ТОВ "Россагропром". Надалі покупець виявився не в змозі погасити кредит ВТБ Банкомпритягненим з метою фінансування цієї транзакції. В результаті банк вилучив придбані активи боржника на підставі договорів запоруки і начал судовий процес у Вищому суді правосуддя Великобританії проти компанії Nutritek і інших осіб. Справа була порушена у зв'язку з що нібито мало місце шахрайством, в ході якого, за твердженням банку, компанія навмисно завищила вартість проданих в 2007 році активів. Збиток кредитора був оцінений в суму близько $ 200 млн.

Міжнародна юридична група AstapovLawyers виступала місцевим юридичним радником компанії Nutritek і розробила позицію клієнта по праву Російської Федерації. Спільно з юридичною фірмою Weil, Gotshal & Manges юристи AstapovLawyers обгрунтували, що справа повинна розглядатися саме на території Російської Федерації, яка є природним форумом для цього позову. Ретельно вивчивши докази, у тому числі укладення експерта, вибраного юристами МЮГ AstapovLawyers, і широко процитувавши цей висновок у своєму рішенні, Його честь суддя Арнольд ухвалив, що попередня судова практика англійських судів з цього питання була помилковою, а суперечка у справі ВТБ Банку проти компанії Nutritek повинен розглядатися російськими, а не англійськими судами. Відмітимо, що це рішення суду першої інстанції, яке може бути оскаржене в апеляції з питань права.

Справа компанії Nutritek вели: Андрій Астаповкерівний партнер, Олег Бекетоврадник, і Іван Лищинастарший юрист.

"Незважаючи на колишню недовіру англійських судів до судової системи Росії, нашій команді все ж вдалося сформувати позицію, яка переконала суддю в необхідності перенесення розгляду справи на територію Російської Федерації" - коментує Андрій Астапов.

За інформацією прес-служби МЮГ AstapovLawyers.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини