Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ покарав недобросовісного виробника

28 грудня 2011, 12:03
144
0
Реклама

АМКУ оштрафував ЧАО "Галичина" (р. Радехов, Львівська обл.) на 50 тис. грн. за поширення неповної інформації про спредах "Дві корови" і "Буский", що вводило споживачів в оману.

Як відомо, минулого року Комітет зобов'язав 12 виробників спредов, включаючи згадане підприємство, вказувати на лицьовій поверхні упаковки вид товару - "спред". За відсутності такої інформації споживачі легко могли сплутати продукцію з маслом.

У грудні 2010 року ЧАО "Галичина" повідомило Комітет, що почало реалізацію і фасовки спредов з нанесенням назви спреда на лицьовій стороні упаковки. Проте в квітні - травні 2011 року в торговій мережі були виявлені спреды "Дві корови" і "Буский" виробництва ЧАО "Галичина", на лицьовій стороні обгортки, які як і раніше не було вказано виду продукції.

На сьогодні ЧАО "Галичина" припинило порушення, надавши Комітету оригінали нових етикеток. Зокрема, на лицьовій поверхні міститься інформація: "спред пастеризований 72,5%". Суспільство зобов'язалося сплатити штраф до державного бюджету.

За інформацією прес-служби АМКУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини