Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблений законопроект, регулюючий порядок рекламування фінансових послуг

13 грудня 2011, 08:37
3899
0
Реклама

Кабінет Міністрів затвердив проект закону "Про внесення змін до деяких законів України відносно реклами у сфері фінансових послуг".

Метою пропонованого проекту є недопущення поширення недобросовісної реклами на ринках фінансових послуг, зокрема, банківських, страхових, інвестиційних послуг і інших послуг, визначених Законом "Про фінансові послуги і державне регулювання ринків фінансових послуг".

Окрім іншого, проектом Закону передбачається доповнення Закону України "Про рекламу" новою статтею 24-1 "Реклама у сфері фінансових послуг", якою визначається :

1) поняття реклами і рекламодавця у сфері фінансових послуг;

2) вимоги до рекламної інформації у сфері фінансових послуг.

Стаття 26 Закону "Про рекламу" доповнюється нормою про право Національного банку і Нацфинуслуг здійснювати контроль за дотриманням законодавства про рекламу.

У Законі "Про фінансові послуги і державне регулювання ринків фінансових послуг" статтю 11 пропонується викласти в новій редакції. Її положення забороняють поширення інформації, яка містить неправдиві відомості про діяльність у сфері фінансових послуг, а також визначають, яка реклама у сфері фінансових послуг вважається недобросовісною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини