Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про продаж пакетів акцій держави в рекапіталізованих банках пройшов перше читання

7 грудня 2011, 16:20
575
0
Реклама

Верховна Рада прийняла в першому читанні ("за основу") законопроект № 9362 "Про особливості продажу пакетів акцій, що належать державі в статутному капіталі банків, в капіталізації яких взяла участь держава", ініційований КМУ.

Проект підтримали 243 народні депутати з мінімально необхідних 226. Законопроектом передбачається врегулювати принципи продажу банків, визначити об'єкт і суб'єктів продажу, інших учасників цього процесу, визначити порядок і спосіб продажу банків, розкрити зміст і особливості окремих етапів продажу, а також врегулювати фінансові і договірні стосунки цього процесу.

Одній з основних особливостей продажу банків, являється недопущення до участі в ній осіб, які на час капіталізації банків державою володіли істотною частиною в цих банках. Це пов'язано з тим, що дії або бездіяльність таких осіб спричинили істотне погіршення фінансового стану банків і загрозу банкрутства і, як наслідок, необхідність напряму державою значних засобів на капіталізацію таких банків в цілях захисту інтересів їх вкладників і інших кредиторів.

Також одним з принципів продажу банків відповідно до законопроекту, являється застосування відкритого і конкурентного способу продажу пакетів акцій банків, що повинне дозволити досягти високої ціни їх продажу.

Проект Закону передбачає, що порядок проведення конкурсу з елементами аукціону визначається Кабінетом Міністрів України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини