Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Глава держави доручив удосконалити процедуру реєстрації нерухомості і прав на неї

30 листопада 2011, 11:55
1683
4
Реклама

29.11.2011 р. Президент видав доручення Прем'єр - міністрові Миколі Азарову до 30 січня 2012 року розробити законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України по удосконаленню процедури проведення державної реєстрації земельних ділянок, іншого нерухомого майна і прав на них.

Зокрема, Президент пропонує спростити процедуру державної реєстрації земельних ділянок і прав на них, шляхом усунення дублювання подачі документів, необхідних для внесення даних в Державний земельний кадастр і Державний реєстр прав на нерухоме майно про земельні ділянки, речові права на них і їх обтяження.

Крім того, Глава держави настоює на впровадженні ідентифікації земельної ділянки як об'єкту нерухомого майна в Державному реєстрі прав на нерухоме майно по його кадастровому номеру.

Великі зміни можуть мати місце в діяльності нотаріусів. Так, у вказаному дорученні йде мова про впровадження механізму реєстрації об'єктів нерухомості на підставі заяви нотаріуса про держреєстрацію, представленого з письмової згоди набувача об'єкту нерухомого майна (у тому числі - земельної ділянки, придбаної на підставі угод або у зв'язку із спадкоємством).

Аналогічний механізм пропонується також ввести і при реєстрації прав на земельну ділянку, передану у власність або користування на підставі рішення органів виконавчої влади і місцевого самоврядування. Тут суб'єктами подачі заяви і необхідних для реєстрації документів пропонується зробити органи, що здійснюють ведення Державного земельного кадастру.

Президент також настоює на недопущенні відміни державної реєстрації земельної ділянки у разі, якщо речове право на нього не зареєстроване.

Ведення земельного кадастру в Києві Президент хоче покласти на відповідний територіальний орган центрального органу виконавчої влади з питань земельних ресурсів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини