Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Почала діяти оновлена процедура ліквідації акредитованих центрів сертифікації ключів

9 листопада 2011, 17:51
1519
0
Реклама

Сьогодні набули чинності зміни у Порядок обов'язкової передачі документованої інформації, визначальний механізм відправки на зберігання інформації про своїх клієнтів акредитованими центрами сертифікації ключів, що припиняють свою діяльність (далі - центр). Така інформація передається Мінюсту, як центральному засвідчувальному органу, або засвідчувальному центру.

Центрам більше не треба буде подавати оригінали документів, які засвідчують фізичних і юридичних осіб - передплатників. Дату і умови передачі інших документів в електронній і паперовій формі треба буде погоджувати не пізніше ніж за 30 днів до дати припинення своєї діяльності (зараз - не пізніше ніж за три місяці).

Передача цих документів з підписанням акту прийому-передачі повинна відбутися не пізніше ніж за 15 днів до дати припинення діяльності (зараз - не пізніше ніж за місяць). При цьому заява про припинення діяльності має бути розглянута Мінюстом або засвідчувальним центром не пізніше ніж за 5 днів до дати припинення (зараз - не пізніше ніж за день).

Крім того, визначений порядок передачі документації у разі відміни акредитації. В цьому випадку по акту прийому-передачі електронні документи мають бути передані впродовж 10 днів з моменту ухвалення рішення про відміну акредитації, а паперові - впродовж 20 днів. Акт прийому-передачі складається у трьох екземплярах: один залишається у Мінюсту або засвідчувального центру, другою видається керівникові акредитованого центру, що припинив діяльність, третій вирушає контролюючому органу (Державній службі спеціального зв'язку і захисту інформації).

Вимога про повідомлення засвідчувального органу або засвідчувального центру про ухвалення рішення про припинення діяльності акредитованого центру сертифікації ключів встановлена ст. 14 Закону "Про електронний цифровий підпис".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини