Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сьогодні запрацював єдиний стандарт для реєстрації приватної нотаріальної діяльності

1 листопада 2011, 17:52
108
0
Реклама

За словами Міністра, стандарт розроблений для підвищення якості виконання територіальними органами юстиції державної функції по реєстрації приватної нотаріальної діяльності. Зокрема, визначені терміни надання послуги, перелік документів, вимоги по необхідному рівню, якості і доступності послуги, послідовність дій і т.д.
Так, наказом Мінюсту встановлено, що термін реєстрації приватної нотаріальної діяльності не повинен перевищувати семи днів з дня подачі заяви. Послуга з реєстрації приватної нотаріальної діяльності повинна надаватися управліннями юстиції виключно на безкоштовній основі.
Місцезнаходження органу, реєструючого приватну нотаріальну діяльність, повинне визначатися з урахуванням доступності. Зокрема потрібно враховувати належне транспортне і пішохідне сполучення.
Наказ зобов'язує управління юстиції надавати довідки і консультації громадянам з питань реєстрації приватної нотаріальної діяльності усіма доступними способами - безпосередньо в приміщенні управління, телефоном, а також розміщувати необхідну інформацію через інтернет, зокрема, на інтернет-сайтах управлінь юстиції.
Відмова в реєстрації приватної нотаріальної діяльності може бути оскаржена до суду в місячний термін з дня його отримання.

За інформацією прес-служби Міністерства юстиції України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини