Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АЮУ провела майстер-клас по практичних аспектах написання дисертацій

21 жовтня 2011, 11:36
131
0
Автор:
Реклама

Відділення Асоціації юристів України в Києві провело майстер-клас по практичних аспектах написання дисертаційного дослідження. Своїм досвідом з колегами ділилися науковий радник АК "Угода", кандидат юридичних наук Роман Тытыкало і доцент кафедри комерційного права Київського національного торговельно-економічного університету, кандидат юридичних наук Максим Мельничук.


Максим Мельничук розповів про найчастіше виникаючі проблеми при написанні дисертації і помилках, які допускають молоді учені у своїх роботах. При написанні роботи слід чітко визначити для себе кінцеву мету дослідження, її корисність для розвитку права і практики його застосування.

Експерт порадив зосередитися на тих інститутах, правове регулювання яких не є дуже динамічним. Адже за час написання дисертації законодавство може змінитися, і не раз. Максим вважає найбільш перспективним для дослідження міжнародне право.

Керуватися слід нормами ДСТУ 3008-95 "Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення", які гармонізовані з міжнародним стандартом ISO 5966:1982 Documentation, - Presentation of scientific and technical reports, оскільки документи Вищої атестаційної комісії України грунтуються саме на нормах цих стандартів.

Продовжуючи розмову, Роман Тытыкало зупинився на структурі роботи і правилах її написання. Він порадив кожен розділ роботи закінчувати окремим виводом, які потім мають бути відбиті в завершальних виводах дослідження. При цьому, для успіху роботи варто не просто констатувати факти, а висловлювати власну точку зору і правильно аргументувати її.

Публікації мають бути заздалегідь сплановані, і це передусім торкається їх тематики. Експерти неодноразово відмічали необхідність серйозного відношення до самоорганізації і планування часу. Це, а також вдалий вибір наукового керівника і налагоджена робота з ним є запорукою успішного написання будь-якого дослідження.

За інформацією прес-служби АЮУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини