Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС вивела з "тіні" більше 170 тис. працівників

20 жовтня 2011, 17:40
113
0
Реклама

За його словами, у рамках виконання програми подолання "тіньової" зайнятості податкова служба проглянула більше 6 тисяч оголошень в ЗМІ, в яких юридичні і фізичні особи запрошували фахівців на роботу. У кожному третьому випадку сума пропонованої зарплати відрізнялася від вказаної в податкових деклараціях.

"Це один з методів, як можна встановити реальну зарплату. Наприклад, один з дніпропетровських підприємців офіційно виплачував працівникам 400 грн. Проте в оголошенні про вакансії сума запропонованого доходу була декілька інша - 1,2 тис. грн. Звичайно, такі протиріччя викликають відповідні питання у податківців"- підкреслив Олександр Клименко.

Всього з початку року податківці вивели з "тіні" більше 170 тис. чоловік. З них 98 тис. - найняті робітники, які працювали без трудових угод, більше 44 тис. громадян зареєстрували свою підприємницьку діяльність, а 28 тис. чоловік подали декларації про отримані прибутки і сплатили майже 11 млн. грн. податку.

Податківець відмітив, що ДПС і надалі вживатиме усі можливі заходи для залучення до оподаткування тих, хто приховує прибутки.
Олександр Клименко повідомив, що цього року громадянам спрямовано 200 тис. персональних сполучень з проханням задекларувати свої прибутки.

За інформацією прес-служби ДПС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини