Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як вказувати інформацію про місце складання первинного документу

Реклама

Як випливає з листи Мінфіну від 26.08.2011 року № 31-08420-07-25/21247 при вказівці інформації про місце складання первинного документу вказується населений пункт, в якому він складений.

Якщо первинний документ оформляється за межами населеного пункту, в місці, в якому здійснено господарську операцію, слідує вказувати відповідну адміністративно-територіальну одиницю. У разі оформлення первинним документом господарської операції, здійсненої за межами України, також вказується назва країни.

Питання про правильність вказівки місця складання первинного документу виникло у зв'язку із зловживаннями в застосуванні ст. 9 Закону "Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні". Ця стаття передбачає, що основою для віддзеркалення у бухгалтерському обліку господарських операцій являються первинні документи, фіксувальні і підтверджувальні факти здійснення господарських операцій. Вони повинні мати визначені Законом і Положенням про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку обов'язкові реквізити, в частковості, дату і місце складання первинного документу. Деякі контролюючі органи відмовлялися визнавати первинні документи, посилаючись на неправильність вказівки місця його складання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини