Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госархстройинспекция: дозволи на реконструкцію виходять загалом для будробіт порядку

Реклама

Госархстройинспекция в листі від 07.06.2011 № 40-16-385 дійшла висновку, що при здійсненні реконструкції вже існуючих об'єктів необхідно керуватися тими ж нормативними актами, що і при будівництві нових будівель.

На це вказує її рекомендація при реконструкції керуватися наступними нормами законодавства :

- ст. 34 Закону "Про містобудівну діяльність"згідно якої замовник має право виконувати будівельні роботи потім: а) напрями в ДАБК повідомлення про початок виконання будівельних робіт (для об'єктів, які будуються на підставі будівельного паспорта, - дачі, котеджі, одноповерхові будівлі); б) реєстрації інспекцією ДАБК декларації про початок виконання будівельних робіт (для об'єктів І - ІІІ категорій складності); в) видачі замовникові інспекцією ДАБК дозволу на виконання будівельних робіт (для об'єктів IV - V категорій складності).

- ст. 36-37 Закону "Про містобудівну діяльність" і постановою КМУ від 13.04.2011 № 466згідно з якими підготовчі роботи по винесенню інженерних мереж і видаленню зелених насаджень чи будівельні роботи можуть виконуватися замовником за наявності зареєстрованої декларації про початок виконання будівельних робіт або дозволу на виконання будівельних робіт;

- ст. 39 Закону "Про містобудівну діяльність" і постановою КМУ від 13.04.2011 № 466згідно з якими прийняття в експлуатацію завершених будівництвом об'єктів, що відносяться до I, - III категорій складності, і об'єктів, будівництво яких здійснювалося на підставі будівельного паспорта, проводиться шляхом реєстрації інспекцією ДАБК декларації про готовність об'єкту до експлуатації. Прийняття в експлуатацію об'єктів, що відносяться до IV і V категорій складності, здійснюється на підставі акту готовності об'єкту до експлуатації шляхом видачі інспекціями ДАБК відповідного сертифікату.

Таким чином, отримання дозволів на проведення будівельних робіт по реконструкції і прийняття в експлуатацію реконструйованих об'єктів повинне здійснюватися в тому ж порядку, який передбачений для будівництва нових об'єктів. Обгрунтуванням же для такого укладення служить постанова КМУ від 13.04.2011 № 466згідно з яким під будівельними роботами маються на увазі роботи по новому будівництву, реконструкції, реставрації, капітальному ремонту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини