Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Порядок декларування наявності цукру

17 серпня 2011, 15:57
1621
0
Реклама

Кабмін, у виконання вимог Закону "Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру"ствердив Порядок декларування наявності цукруякий з сьогоднішнього дня набув чинності.

Декларувати цукор зобов'язані госпсуб'єкти, що займаються виробництвом, зберіганням, оптовою і роздрібною торгівлею цукром. Для цього слідує заповнювати Декларацію (форма якої затверджена цим же документом) у двох екземплярах і один з них подавати щомісячно до 5 числа терорганам Госсельхозинспекции по місцю зберігання цукру. Другий екземпляр, відповідно, декларантам необхідно зберігати у себе.

У Декларації необхідно буде вказати найменування (ПІБ) і місцезнаходження (місце проживання) декларанта; код платника податків по ЄДРПОУ (реєстраційний номер облікової карти платника податків); кількість в тоннах цукру білого (в т.ч. кристалічного, пресованого, сахарози для шампанська, цукрової пудри) або іншого цукру.

На Декларації знадобиться підпис керівника декларанта і головбуха (або ФОП), а також особи, що зареєструвала Декларацію.

До речі, відомості, представлені в Декларації, згідно із Законом, є конфіденційними.

Якщо виникли питання при заповненні Декларації, терорганы Госсельхозинспекции зобов'язані на них відповісти (про платність такої послуги в документі не згадується). Проте відповідальність за повноту і достовірність даних в Декларації несуть декларанты.

Необхідно звернути увагу на те, що за ненадання або несвоєчасне надання Декларації, а також за вказівку неправдивих або неповних відомостей в ній, порушникам загрожує штраф від 10 до 200 не оподатковуваних мінімумів прибутків громадян, тобто від 170 до 3400 гривен.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини