Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До 2018 року внутрішній паспорт можуть замінити посвідченням особи громадянина України

8 червня 2011, 16:24
1599
3
Реклама

Кабінет Міністрів України запропонував іншу систему документів, що підтверджують українське громадянство. Що відповідає законопроект № 8507-1 представлений КМУ для розгляду до парламенту.

Відповідно до проекту основним документом для посвідчення громадянства України замість звичного нам внутрішнього (застосовного лише на території України) паспорти стане "посвідчення громадянина України". Його зобов'язаний мати кожен, що досяг 16-річного віку. У це посвідчення по письмовому клопотанню особи можуть бути внесені, окрім звичних нам паспортних даних, ще і зведення об національності, а також контактний номер телефону.

Паспорт громадянина України теж фігурує в урядовому проекті. Такий документ видаватиметься (у разі прийняття проекту як закону) строком на 10 років для підтвердження особи українського громадянина за кордоном і при її перетині (як нинішній паспорт для виїзду за кордон). Втім, на території України з його допомогою особа також може бути підтверджена, що не звільняє від зобов'язання по отриманню вже згаданого посвідчення.

У паспорті згідно з проектом будуть вказані в обов'язковому дані біометричної ідентифікації - що підлягають машинному прочитуванню дані, які можна розпізнати і зіставити з біометричними даними осіб (зображення рис обличчя, відбитків одного з пальців кожної руки, підпису).

Для посвідчення особи громадянина України у віці до 16 років може видаватися посвідчення про приналежність до громадянства України.

Якщо законопроект стане законом, він набуде чинності через місяць після публікації.

Усі видані раніше для підтвердження особи і українського громадянства документи будуть дійсні впродовж тих термінів, на які вони видавалися (чи до визнання їх недійсними, але не більше, ніж до 1 січня 2018 року. Тобто після вказаної дати усе житимемо з новими документами (якщо проект приймуть в Раді).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини