Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПФ роз'яснив, як сплачується внесок на пенсійне страхування предпринимателями-упрощенцами

6 червня 2011, 12:19
4882
4
Реклама

Лист ПФ від 13 січня 2011 року присвячено особливостям сплати внеску в ПФ фізособами-підприємцями, що обрали особливий порядок оподаткування (так звані "упрощенцы") до і після набуття чинності Закону "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Відзначається, що до набуття чинності цього Закону (до 1 січня 2011 року), питання сплати внеску в ПФ регулювалися Законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Згідно з цим Законом ФІЗОСОБИ-СПД, що обрали особливий порядок оподаткування (фіксований або єдиний податок), члени їх сімей, що беруть участь у веденні підприємницької діяльності, повинні були самі розраховувати суму страхового внеску. Ця сума не має бути менше мінімального страхового внеску за кожну таку особу і не більше максимальної сумирозрахованою в порядку, встановленому Законом. Яких-небудь пільг або виключень з цього правила не передбачалося.

Тобто, ФІЗОСОБИ-СПД, що обрали особливий спосіб оподаткування (у тому числі і пенсіонери) за період до кінця грудня 2010 року повинні були сплачувати страхові внески в ПФ у вказаному вище порядку.

Починаючи з 1 січня 2011 року питання сплати страхових внесків в ПФ регулюються Законом "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування". Як і раніше страховий внесок визначається самостійно. Він не може бути більше максимальної величини бази нарахування ЕСВ, і менше мінімального страхового внеску на кожне обличчя. Крім того, також не передбачено яких-небудь пільг або виключень з цього правила.

Тобто, принципових відмінностей в порядку визначення суми страхових внесків в ПФ для вказаної категорії осіб Закон не містить. Таким чином, вказані особи зобов'язані в 2011 році нараховувати страхові внески в ПФ за вищезгаданими правилами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини