Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Починає діяти інструкція по оформленню Мінфіном справ про адмінпорушення у сфері финмониторинга

2 червня 2011, 11:57
998
0
Реклама

3 червня набуває чинності наказ Мінфіну від 17 березня 2011 роки № 364яким затверджена Інструкція по оформленню матеріалів про адміністративні правопорушення Міністерством фінансів України.

Інструкція розроблена на підставі ст. 23 Закону "Про попередження і протидію легалізації (відмиванню) прибутків, отриманих злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму" (далі - Закон)відповідальності, що передбачає заходи, за порушення законодавства у вказаній сфері. Крім того, Інструкція розроблена у виконання статей 221 і 225 КоАПщо регламентують порядок складання админпротоколов, а також підвідомчість админдел.

Документом встановлений порядок складання уповноваженими посадовцями Мінфіну протоколів про админправонарушениях і подачі органам, уповноваженим на розгляд цих админдел, протоколів і матеріалів про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 166-9 і 188-43 КоАП.

Статтею 166-9 КоАП передбачена відповідальність за порушення законодавства у сфері того, що перешкодило легалізації злочинних прибутків і фінансуванню тероризму, а статтею 188-34 КоАП - за невиконання законних вимог посадовців суб'єктів госфинмониторинга.

У Інструкції перераховані порушення законодавства у вказаній сфері, які тягнуть залучення до адмінвідповідальності і, відповідно, складання админпротокола. Слід зазначити, що ці порушення відповідають порушенням, перерахованим в Законі і КоАП.

Встановлено, що протоколи про админправонарушениях складаються відносно:

- посадовців суб'єктів первинного финмониторинга і громадян-підприємців, що є суб'єктами первинного финмониторинга;

- осіб, що незаконно розголосили в якому-небудь виді інформацію, що є об'єктом обміну між суб'єктами первинного финмониторинга і Госфинмониторингом, або факт її представлення (отримання), і яким ця інформація стала відома у зв'язку з професійною або службовою діяльністю.

Інструкцією передбачений порядок оформлення протоколів про админправонарушениях, а також справ про адміністративні правопорушення.

Відмітимо, що нова редакція Закону "Про попередження і протидію легалізації (відмиванню) прибутків, отриманих злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму" діє з 21 серпня минулого року. Внесеними в Закон змінами істотно конкретизовані норми відносно притягнення до відповідальності за порушення законодавства у сфері протидії відмиванню злочинних прибутків і легалізації тероризму.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини