Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із завтрашнього дня власники нерухомості зобов'язані збирати сміття окремо

2 червня 2011, 10:30
1940
0
Реклама

3 червня 2011 року набуває чинності постанова Кабміну від 25 травня 2011 року № 541яким внесені зміни в Правила надання послуг з вивезення побутових відходів.

Правила доповнені новим терміном "небезпечні відходи у складі побутових відходів". Під ними розуміються відходи, що створюються в процесі життєдіяльності людини в житлових і нежитлових будинках і що мають такі фізичні, хімічні, біологічні і інші небезпечні властивості, які створюють або можуть створити небезпеку для природного довкілля або здоров'я людини і потребують спеціальних методів і засобів поводження з ними.

Крім того, викладений в новій редакції пункт 3 Правив. Нововведенням є обов'язок власника чи балансодержателя житлового будинку, земельної ділянки, що уклала договір на вивезення побутових відходів, забезпечити роздільний збір таких відходів.

Змінам піддався і пункт 4 Правив. У новій редакції встановлено, що виконавець послуг з вивезення побутових відходів в усіх випадках визначається органом місцевого самоврядування на конкурсній основі в порядку, встановленому Кабміном.

У діючій редакції визначено, що виконавець для об'єктів державної і комунальної власності визначається на конкурсній основі в порядку визначеному постановою КМУ від 21 липня 2005 року № 631 (згідно з цим порядком організатором конкурсу виступає власник або балансодержатель). Органи місцевого самоврядування визначають виконавця відносно об'єктів приватної власності, причому відсутня вказівка про проведення конкурсу (і тільки у випадках, коли власники не виявили бажання визначити виконавця самостійно).

Крім того, конкретизовані норми відносно правил вивезення побутових відходів, а також змінені деякі положення Типового договору про надання послуг з вивезення побутових відходів.

До відома, Правила надання послуг з вивезення побутових відходів визначають механізм надання суб'єктами господарювання усіх форм власності послуг з вивезення побутових відходів в містах, селищах і селах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини