Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив порядок формування державного оборонного замовлення

5 травня 2011, 10:03
1033
0
Реклама

Постановою Кабміну від 27 квітня 2011 роки № 464 затверджений Порядок планування, формування, розміщення і коригування державного оборонного замовленняа також здійснення контролю за його виконанням.

Порядком визначені механізми планування державного оборонного замовлення, формування його основних показників, розміщення і коригування об'ємів поставок продукції, виконання робіт, надання послуг з оборонного замовлення, а також здійснення контролю за його виконанням.

Наприклад, відносно планування оборонного замовлення встановлено, що воно здійснюється шляхом розробки:

- на довгостроковий і середньостроковий період - орієнтовних показників оборонного замовлення;

- на короткостроковий період - проекту основних показників оборонного замовлення на наступний бюджетний період і пропозицій до проекту основних показників оборонного замовлення на другий бюджетний період.

Оборонне замовлення розміщується шляхом укладення з виконавцями державних контрактів. Причому виконавці відбираються на основі процедур держзакупівель з урахуванням положень Закону "Про державне оборонне замовлення".

Крім того, цією ж постановою затверджені:

- Типовий державний контракт на постачання (закупівлю) продукції по оборонному замовленню;

- Типовий державний контракт на виконання робіт (надання послуг) по оборонному замовленню;

- Типовий державний контракт на виконання исследовательско-конструкторской (науково-дослідною, технологічною) роботи по оборонному замовленню.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі визначене центральним органом виконавчої влади, уповноваженим на координацію діяльності по реалізації державного оборонного замовлення. Також визначені і державні замовники у цій сфері, серед них: Міноборони, МВС, Мининфраструктуры, Держмитслужба, ДПС і інші.

Основним нормативним актом у сфері державного оборонного замовлення є Закон "Про державне оборонне замовлення", у виконання норм якого і прийнята вказана постанова уряду. Нова редакція цього Закону набула чинності 19 жовтня 2010 року. Відмітимо також, що 29 квітня набув чинності Порядок укладення компенсаційних (офсетних) договорів і видів компенсацій, які можуть надаватися по компенсаційних (офсетним) договорах. Детальніше про цей документ читайте в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН Набувають чинності правила укладення компенсаційних договорів при імпортному оборонному замовленні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини