Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон про видачу дозвільних документів через дозвільні центри

4 травня 2011, 12:30
2712
0
Реклама

У минулу п'ятницю, 29 квітня 2011 року, Президент підписав Закон "Про внесення змін до Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності".

Суть цих змін полягає в тому, що видача, переоформлення, видача дублікатів, анулювання документів дозвільного характеру здійснюватиметься через держадміністратора у дозвільному центрі.

Дозвільний центр - це робочий орган місцевої ради обласного значення, райдержадміністрації, в якому робота з документами дозвільного характеру проводиться за принципом організаційної єдності.

Встановлено, що для отримання документів дозвільного характеру суб'єкт господарювання звертається до держадміністратора в дозвільному центрі.

Тут слід звернути увагу, що в діючій редакції Закону "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" встановлено, що суб'єкт господарювання повинен звернутися на свій вибір або до держадміністратора, або в місцевий дозвільний орган, що приймає заявників в дозвільному центрі.

Як видимий, після набуття чинності Закону, дозвільний центр буде єдиним органому якому робитиметься видача документів дозвільного характеру (а також їх переоформлення, видача дублікатів, анулювання).

Встановлено, що в цілому цей Закон набуде чинності з 1 січня 2012 рокуокрім деяких норм, які набувають чинності з моменту публікації Закону.

Слід зазначити, що нині в цій сфері діє ряд нормативно-правових актів, регулюючих видачу документів дозвільного характеру через дозвільні центри. Наприклад постановою КМУ від 21 травня 2009 року № 526 затверджені:

- перелік дозвільних документів, що видаються виключно через дозвільні центри;

- основні вимоги до порядку взаємодії держадміністратора з місцевими дозвільними органами, суб'єктами господарювання і територіальним органом спеціального уповноваженого органу з питань дозвільної системи.

Таким чином, внесення змін до Закону викликане також і необхідністю врегулювання вже існуючих правовідносин на законодавчому рівні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини