Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд має намір спростити дозвільну систему у сфері поновлюваної електроенергії

29 квітня 2011, 16:04
855
0
Реклама

Спрямований на розвиток сфери поновлюваних джерел енергії законопроект № 8455 представило на розгляд Верховної Ради уряд.

У проекті дано нове, дещо уточнене визначення "поновлюваних джерел енергії". До них документом віднесені - енергія вітру, сонячна енергія, геотермальна енергія, енергія хвиль і приливів, гідроенергія, енергія біомаси, газ органічних відходів, газ каналізаційно-очисних станцій, біогази.

Також проектом в якості біологічних видів палива, окрім інших, названі як паливо, виготовлене з біомаси, так і сама біомаса в якості палива. Документом вводиться поняття біомаси - біологічно поновлюваної речовини, що піддається біорозпаду (відходи сільського господарства, рослинництва і тваринництва, лісового господарства і технологічно пов'язаних з ним галузей промисловості), а також органічній частині промислових і побутових відходів.

Суб'єктів господарювання, діяльність яких призводить до утворення біомаси, використовуваної для виготовлення палива, пропонують звільнити від обов'язку вести облік біомаси.

Проектом планується також відмінити необхідність отримання 5 видів дозволів для здійснення різних напрямів господарської діяльності у сфері поновлюваних джерел енергії. Для усіх видів виробництва, передачі і постачання поновлюваної енергії, розміщення устаткування, будівництва об'єктів поновлюваної енергетики, створення транспортних мереж і для інших видів діяльності у сфері поновлюваної енергетики необхідно буде укладення Державної експертизи енергозбереження.

Залишається необхідність підтвердження відповідності енергогенеруючих об'єктів об'єктам поновлюваної енергетики. Суб'єкти виробництва електроенергії з поновлюваних джерел повинні будуть надавати споживачам "гарантію походження електричній енергії".

Обов'язковій сертифікації за проектом підлягають тільки рідкі і газові біологічні види палива.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини