Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держмитслужба затвердила порядок використання електронного цифрового підпису

29 квітня 2011, 11:07
866
0
Реклама

Наказом Держмитслужби від 8 квітня 2011 року № 298 затверджений Тимчасовий порядок організації, поширення і використання електронного цифрового підпису у митній службі України.

Наказ діє з 8 квітня цього року.

Тимчасовий порядок визначає вимоги до організації, поширення і використання електронного цифрового підпису (ЭЦП) на базі послуг Центру сертифікації ключів (ЦСК).

Дія Порядку поширюється на посадовців ЦСК підписантів (їх довірених осіб)яким надаються персоніфіковані носії ключової інформації, що містять особисті ключі і призначені для накладення і перевірки ЭЦП.

Порядком регулюються питання:

- генерації особистого і відкритого ключів, формування сертифікатів відкритих ключів, поширення сертифікатів відкритих ключів.

-обслуживания сертифікатів відкритих ключів.

Наприклад, для реєстрації підписанта в ЦСК до Департаменту митних інформаційних технологій Держмитслужби подається заява згідно зі встановленою формою, а також конверт з вказівкою необхідних реквізитів (у тому числі вказується заводський номер персоніфікованого носія ключової інформації). Заява розглядається впродовж трьох днів, після чого здійснюється реєстрація. Далі відбувається генерація особистого ключа, а також передача особистого ключа, сертифікату відкритого ключа і сертифікатів ЦСК підписантові (довіреній особі) згідно з процедурою, встановленою Тимчасовим порядком.

Крім того, Тимчасовим порядком детально врегульовані процедури відміни, блокування, відновлення і публікації сертифікатів відкритих ключів.

Також Порядок містить форми документівякі оформляються на різних етапах організації, поширення і використання електронного цифрового підпису в митній службі України.

Відмітимо, що в Україні діє Закон "Про електронний цифровий підпис". Тимчасовий порядок розроблений у виконання норм цього Закону, а також Концепції реформування діяльності митної служби України "Лицем до людей".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини