Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна остаточно оформила своє приєднання до Кіотської митної конвенції

15 березня 2011, 13:42
1997
0
Реклама

5 березня 2011 року набув чинності Закон "Про внесення змін до Закону України "Про приєднання України до Протоколу про внесення змін до Міжнародної конвенції про спрощення і гармонізацію митних процедур".

Тепер Україна приєдналася не лише до Протоколу про внесення змін до Конвенції, але і до самої Конвенції. По суті, це формальний крокоскільки внесені в Конвенцію зміни, були, фактично, її новою редакцією. Тобто нормами Конвенції Україна користується, починаючи з набуття чинності Закону про приєднання до Протоколу, а саме: з 12 листопада 2006 року.

Міжнародна конвенція про спрощення і гармонізацію митних процедур (Кіотська конвенція) є універсальним міжнародно-правовим актом в митній сфері, що кодифікує, регулюючим практично усі митні питання. Конвенція, з одного боку, спрямована на стимулювання зовнішньоторговельної діяльності шляхом спрощення і прискорення процедур митного оформлення і митного контролю, а з іншого боку - на те, щоб таке прискорення і спрощення не привели до нанесення збитку інтересам держави і суспільства (у частині поповнення прибуткової частини державного бюджету і захисту внутрішнього ринку).

Конвенція підписана у рамках роботи Всесвітньої Митної Організації (колишня Рада Митної Співпраці), створеної в 1950 році. Україна є членом цієї організації з 1992 року (см Постанова ВР "Про приєднання України до Конвенції про створення Ради Митної Співпраці 1950 року").

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини