Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ООН роз'яснили, як саме не дотримуються права жінок в Україні

4 березня 2011, 13:37
1443
0
Реклама

Міжнародні організації стурбовані тим, що в час адміністративної реформи сфера забезпечення рівності жінок і чоловіків в Україні залишилася поза компетенцією уряду, оскільки відомство, яке займалося проблемами сім'ї, ліквідоване.

Що було Міністерство сім'їмолоді і спорту реформовано в Держслужбу молоді і спортуяка не займатиметься проблемами сім'ї, гендерної політики, профілактикою домашнього насильства і протидією торгівлі людьми. А ці питання в Україні зараз, за словами заступника директора представництва Програми розвитку ООН в Україні Олени Пановойнадзвичайно актуальні.

Зокрема, експерт відмітила, що українські жінки не мають доступу до влади - тільки 8 % жінок представлено у Верховній Раді, жодної жінки немає в Кабміні. Крім того, різниця в заробітній платі жінок і чоловіків за рівноцінну працю істотна, при цьому рівень вищої освіти у них однаковий. По словах Пановой, насильство у сім'ї і торгівля людьми в Україні також мають гендерне забарвлення: більше 90 % жертв домашнього насильства і 80 % жертв торгівлі людьми - жінки.

Нагадаємо, що у березні минулого року жінки подавали до суду на Прем'єр-міністра України Миколу Азарова із заявою про порушення главою уряду конституційної норми про рівність прав жінок і чоловіків. Детальніше - в матеріалі "Азаров подає приклад гендерної дискримінації на вищому рівні"?. Про те, які проблеми існують у наших співвітчизниць, читайте також в матеріалі "Права українських жінок : "на папері" і в реальності".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини