Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємства зможуть створюватися і працювати на підставі модельного статуту

16 лютого 2011, 17:40
2175
2
Реклама

Це передбачено проектом Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно впровадження принципу державної реєстрації юридичних осіб на підставі модельного статуту", який найближчим часом буде внесений на розгляд парламенту.

Суть цих змін в тому, що у разі ухвалення закону для юрособ будь-якої організаційно-правової форми буде розроблений типовий модельний статут.

Модельний статут - це нормативно-правовий акт, затверджений Кабінетом Міністрів України, для створення і діяльності юридичних осіб, відповідних організаційно-правових форм, що регламентує і закріплює встановлені законом правила, регулюючі правовий статус, права, обов'язки і стосунки, пов'язані із створенням, управлінням і господарською діяльністю відповідних юридичних осіб.

Самі засновники підприємства прийматимуть рішення про те, здійснювати діяльність на підставі відповідного модельного статуту або розробляти для себе індивідуальний. Одночасно при використанні модельного статуту засновники зможуть заощадити гроші на розробці статуту, адже відпаде потреба звертатися з цією метою в юридичні компанії.

Також БУХГАЛТЕР & ЗАКОН звертає увагу на те, що модельний статут не зажадає нотаріального посвідчення, що дозволить заощадити гроші і на послугах нотаріусів.

Модельний статут не треба буде подавати при реєстрації юрособи, оскільки він не є засновницьким документом. Це значно полегшить роботу державного реєстратора по перевірці статуту на відповідність чинному законодавству, а значить, і економитиме час на проведення реєстраційних дій.

Електронний аналітичний тижневик БУХГАЛТЕР & ЗАКОНстворений для усіх, хто вибрав для себе шлях ухвалення рішень у світі бухгалтерсько-фінансової тематики з урахуванням його різноманіття, динаміки, неузгодженості і протиріч.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини