Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив Порядок акумуляції сум ПДВ для сільгосппідприємств, що обрали спецрежим оподаткування

19 січня 2011, 11:30
2430
1
Реклама

Постановою Кабміну від 12 січня 2011 року № 11 затверджений Порядок акумуляції сільськогосподарськими підприємствами на спеціальних рахунках, відкритих у банках, сум ПДВ, що не підлягають сплаті до бюджету і нарахованих на вартість поставлених ними сільгосптоварів (послуг).

Сільгосппідприємство, у разі обрання спеціального режиму оподаткування, відкриває упродовж одного звітного (податкового) періоду спеціальний рахунок (поточний рахунок із спеціальним режимом використання) у порядку, встановленому НБУ, за умови подачі засвідченої органом ДПС копії свідоцтва об реєстрації підприємства як суб'єкта спеціального режиму оподаткування.

Сума ПДВ, що підлягає сплаті по операціях з поставки виготовлених сільгосптоварів на власних виробничих потужностях, а також на давальницьких умовах (за деякими виключеннями), перераховується сільгосппідприємствами з поточного рахунку на вказаний спеціальний рахунок. При цьому підприємство зобов'язане надати в ДПС копії платіжних доручень (не пізніше за останній день місяця, що йде за звітним періодом).

Сума ПДВ, зарахована на спецрахунок, не підлягає вилученню до держбюджетуі використовується підприємством, згідно п. 209.2 ст. 209 НКа починаючи з 2018 року, перераховується на поточний рахунок сільгосппідприємства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини